Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page

EU Roaming

Roamingul în Uniunea Europeană se schimbă!

Iată ce trebuie să ştiţi

Serviciul de Roaming în Spațiul Economic European (SEE) a fost modificat. Acum ai anumite pachete care îți oferă posibilitatea de a utiliza în roaming beneficiile naționale și datele în țările SEE și de asemenea tarife Pay As You Go fără costuri suplimentare.

Lista cu țările în care se aplică noile reguli, numită și “Țările SEE” o regăsiți mai jos

Ţările SEE :

Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Repubilca Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Marea Britanie

Pachete cu beneficii incluse preplătite

Unele pachete cu beneficii oferă acum posibilitatea de a putea folosi beneficiile naționale și în roaming în țările SEE. Pentru a verifica care sunt aceste pachete vă rugăm apăsați aici.

Cartele preplătite

Clienţii cu cartele preplătite Lyca Mobile care se vor afla în roaming în SEE vor fi taxați la tarife standard după cum urmează:

Tarife naționale standard
Rețele fixe Rețele mobile (Lyca Mobile) Reţele mobile (Altă reţea de telefonie mobilă) SMS expediat (Lyca Mobile) SMS expediat (Altă reţea de telefonie mobilă) Internet
3ct/min 3ct/min 9ct/min 6ct/sms 6ct/sms 9ct/MB

Tarifele sunt exprimate in eurocenți fără TVA.

Apelurile și SMS-urile primite în roaming în spaţiul UE sunt gratuite.

Termeni și condiții

Politica de utilizare a serviciului de roaming LYCA MOBILE în țările SEE

Pachetele Lyca Mobile cu serviciu de Roaming

 • Anumite pachete Lyca Mobile cu beneficii incluse prepaid oferă acum și posibilitatea de a utiliza beneficiile naționale și datele în roaming în țările SEE. Pentru mai multe detalii despre pachetele noastre și beneficiile ce pot fi folosite în roaming accesați aici..
 • Pachetele Lyca Mobile cu beneficii incluse care oferă acum și posibilitatea de a utiliza în roaming în ţările SEE, beneficiile naționale şi datele sunt marcate cu textul “EU Roaming”. Aceste pachete oferă posibilitatea de a folosi minutele și SMS-urile naționale precum și o parte din traficul de date national (specificate în informațiile fiecarui pachet) atunci când te afli în roaming în ţările SEE. Acestor pachete li se aplică Politica de Utilizare Rezonabilă descrisă mai jos.
 • IMPORTANT: Unele pachete NU includ posibilitatea de a folosii beneficiile naționale în roaming în țările SEE. Înainte de a achiziționa un pachet cu beneficii verificați dacă pachetul include toate serviciile pe care le doriți.
 • De asemenea poți folosi creditul Prepaid pentru servicii în roaming în țările SEE. Când ești în roaming în țările SEE, convorbirile, SMS-urile și traficul de date vor fi taxate la Tarifele Standard Naționale. Pentru tarifele de roaming în țările non-SEE, vă rugăm accesați aici.

Politica de Utilizare rezonabilă și alte informații importante

 • Serviciile noastre de roaming se adresează clienților Lyca Mobile care vizitează țările SEE pentru o perioadă scurtă de timp, de exemplu vacanțe sau călătorii scurte. Politica noastra de Utilizare Rezonabilă este creată pentru a preveni utilizarea greșită a produselor și serviciilor noatre de roaming în țările SEE.
 • Pentru a putea folosi serviciile noastre de roaming în țările SEE trebuie să activați cartela SIM în țară și să aveți activat un pachet care include servicii de roaming în țările SEE.
 • Dacă pe o perioadă de 4 luni vom observa că utilizați serviciul de roaming mai mult decât serviciul național vom considera ca vă aflați în roaming permanent. În acest caz vă vom notifica printr-un mesaj text că nu vă conformați Politicii noastre de Utilizare Rezonabilă.
 • În cazul în care, în decurs de 2 săptămâni de la primirea mesajului text, nu veți respecta Politica de Utilizare Rezonabilă, vom aplica următoarele taxe suplimentare pentru toate serviciile utilizate în roaming după cum urmează:Convorbiri: € 0.03 per min
  SMS: € 0.01 per SMS
  Data: € 0.006 per MB
 • Dacă aveți activat un pachet ce include servicii de roaming în țările SEE, se aplică o limită a traficului de date pe care puteți să-l folosiți în roaming. Vă rugăm să verificați aici detaliile legate de limita aplicată.
 • Toate convorbirile cu alte numere din rețeaua Lyca Mobile sunt gratuite atunci când vă aflați în țară (se aplică un credit minim), iar când vă aflați în roaming în țările SEE acestea vor fi tarifate ca și convorbiri standard sau scăzute din beneficiile naționale.
 • În cazul în care vom identifica o utilizare abuzivă a serviciilor noastre de roaming datorată unei vânzări organizate de cartele SIM către persoane care în mod normal locuiesc în afara României, vom lua măsuri imediate de a opri acest fapt ceea ce poate conduce chiar și la suspendarea serviciului. Vom trimite un mesaj text tuturor cartelelor SIM care se vor regăsi în această situație.
 • Pentru mai multe detalii despre serviciile noastre de roaming vă rugăm să ne contactați.

Grupul Lyca Servicii

E-mail Înscrie-te Pentru a primi informații importante, oferte speciale și multe altele