Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page Conversion Page
Ziua Star Wars pe 4 mai este acum un eveniment important în toată lumea, iar România nu face excepție. De la București la Cluj-Napoca, fanii filmelor clasice inspirate de George Lucas și cei care așteaptă cu nerăbdare următorul episod, Rogue One, vor ține petreceri și evenimente cu sloganul „May the fourth be with you”.
Celebra expresie din film este evident „may the force be with you” (forța să fie cu tine), dar ce zi ar fi mai bună pentru a sărbători fenomenul cultural popular care este seria de filme Star Wars decât 4 mai (May the fourth)? Jocul de cuvinte a fost folosit inițial atunci când colegii de partid i-au urat succes noului prim-ministru britanic, Margaret Thatcher, după ce aceasta a fost aleasă la 4 mai 1979, cu expresia „May the fourth be with you”, însă astăzi nu are nicio o semnificație politică.
În România, fanii Star Wars din toate categoriile sociale se vor reuni pentru a sărbători următoarea eră din povestea Star Wars și tot ce s-a întâmplat de la lansarea primului film Star Wars acum 37 de ani.
Și cu siguranță nu există o penurie de fani Star Wars în țară. Doar răsfoind site-urile de socializare descoperim un număr uriaș de grupuri de fani, inclusiv Club Star Wars Romania, Star Wars Romania și Star Wars Fan Club Romania.
Ca dovadă suplimentară a fascinației față de tot ce e legat de Star Wars, inclusiv cea mai recentă reînnoire a sa, ultimul episod al seriei de succes, The Force Awakens (Trezirea forței), s-a bucurat de cel mai bun weekend de lansare în România, precum și în alte câteva țări precum Croația, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Marea Britanie, Rusia, Germania, Australia, Norvegia, Finlanda și Noua Zeelandă.
Atunci nu este surprinzător că Ziua Star Wars este acum un fenomen global; unul care îi va face pe oamenii din România și din întreaga lume să își decoreze casele cu săbii laser și nave X-wing Starfighter și să își caute costume de Prințesă Leia, Luke Skywalker și Han Solo.